Kontanter - Massor med kontanterA--0A-EG - EX - N2-0

Kul om Kontanter

Roligt om kontanter

Att ha mycket kontanter är en fantastisk frihetskänsla men det är väldigt få som har tillräckligt med kontanter. Ett sätt att få tag på kontanter är att låna ihop dem men denna lycka är kortvarig eftersom alla lån ska betalas tillbaka. Många försöker spela till sig kontanterna genom Poker, Lotto eller Stryktips men detta sätt är väldigt sällan lyckosamt.

Bästa sättet att lyckas få tag på kontanter är att studera hårt och skaffa sig ett bra arbete, vilket låter tråkigt men kan vara lönande. Mest kontanter får dock entreprenörer tag i eftersom företagen som de startar kan bli riktiga guldkalvar.

Nedan finns en del kul saker om kontanter och pengar.

Kontanter i Sverige

Kontanter i Sverige Totalt finns det nästa 100 000 000 000 kr i kontanter i Sverige.

Om kontanterna skulle vara helt rättvist fördelade skulle du ha cirka 10 000 kr i kontanter just nu så kolla plånboken för sökerhets skull.

H-EG - EX - N2-1

Mest US Cash

Första Kontanter Mest kontanter i en valuta finns de natruligtvis i US dollar. Totalt cirkulerar 1.4 biljoner dollar i amerikansk valuta.

Detta gör att det finns cirka 100 gånger mer värde i USD än i SEK men det finns bara 40 ggr fler amerikaner.

Mest värdefulla mynt

Mest värdefulla myny Världens mest värdefulla mynt i förhållande till sin storlek är det första dollarmynt som amerikanska federala regeringen gav ut 1794. År 2013 såldes ett sådant mynt för $10 miljoner.

H-EG - EX - N2-2

Världens största mynt

Världens största mynt Världens största och mest värdefulla mynt är det guldmynt som Perth Mint i Australien tog fram 2011. Myntet vägde 1012 kg och har ett värde av 350 miljoner kronor när guldpriset är 350 kr/g.


Mängden kontanter

Det snabbaste sättet att få tag på kontanter är att låna pengar. Det finns flera sätt att låna pengar på men snabbas brukar vara av kompisar, familj eller via SMS-lån. Risken med att låna ihop kontanterna är att det kan vara svårt att betala tillbaka lånet i tid.

I-EG - EX - N2-3

Långivare av kontantlån

Nedan hittar du de företag som är snabbast på att betala ut kontanterna på belopp upp till 10 000 kr.

Mer fakta om Kontanter

Mer intressant om kontanter och pengar.


Meny - Kontanter
Till förstasidan på www.kontantlan.seHögst upp på sidanLängst ned på sidan
SMS-lånBlancolånPantlånNyheter